Mensen hebben meer talenten dan zichtbaar is in gedrag
Masker

Empowerment traject

Wil je een professionele en gezonde samenwerking tussen medewerkers met én zonder beperkingen? Wil je het maximale uit je mensen halen? Wil je mensen verbinden aan je organisatie?  Wil je mensen en hun talenten verder ontwikkelen?

 Zet je mensen dan in hun eigen kracht! 

Eigen kracht

“Eigen kracht” is een basishouding die maakt dat mensen in staat zijn het maximale uit zichzelf te halen. Het vergroten van eigen kracht vergroot de kans op ontwikkelen in het werk. Hoe meer je in je eigen kracht staat, des te gemakkelijker heb je toegang tot je volledige potentieel. Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat mensen meer geluk ervaren als zij in staat zijn hun volledige potentieel te gebruiken, in werk en andere facetten van het leven. Kortom, het maximale uit zichzelf te halen.

Groeimeter

Om een beeld te krijgen of iemand in zijn kracht staat en waar er nog ruimte is om te groeien, hebben wij een uniek meetinstrument ontwikkeld. De Groeimeter maakt voor alle medewerkers inzichtelijk hoe zij in hun eigen kracht staan en deze kunnen vergroten. Met speciale training en coaching krijgen uw medewerkers de handvatten om het maximale uit zichzelf te halen. Dit traject noemen wij: Empowerment.

Empowerment traject

Empowerment heeft te maken met het gevoel controle te hebben over je eigen situatie, vertrouwen in je eigen capaciteiten om iets te bereiken en het gevoel, dat wat je wilt bereiken ook bij je past, dat je er zelf voor kiest. Het versterken gebeurt vooral door het verkrijgen van meer inzicht in jezelf, in wat je nodig hebt van je omgeving en wat je zelf kunt doen om dit te realiseren. We zetten de mensen in hun kracht. Ze denken en handelen vanuit hun kwaliteiten, denken niet in tekortkomingen of beperkingen. Het traject bestaat uit:

 • Een persoonlijk intakegesprek
 • Een training van 6 dagdelen met de volgende onderwerpen:
  • Competentie: “zelfvertrouwen, weten wat je kunt”
  • Zelfbeschikking: “weten wat je wilt en opkomen voor jezelf”
  • Impact: “invloed op je eigen leven”
  • Betekenis: “wat je doet past bij je”
  • Positieve identiteit: “je bent ok”
  • Groepsoriëntatie: “je staat er niet alleen voor”
 • Een persoonlijk groeigesprek

Tijdens de intake wordt aan de hand van de Groeimeter besproken in hoeverre de medewerker in zijn kracht staat. Na afronding van de training vindt het groeigesprek plaats. In dit gesprek wordt via de Groeimeter inzichtelijk hoe de medewerker is gegroeid en wordt er besproken wat de medewerker kan doen om niet terug te vallen in oud gedrag. Als werkgever is het mogelijk om de Groeimeter in te zetten als HR-middel.

Download hier alle informatie in PDF